Green Wash-logó

Green Wash

Tel.: +36 20 35 44 000

Fonyékony védőfólia

Folyékony vedőfólia

Nanotechnológia

Nanotechnológia

Galéria

Galéria

GYIK

Ki, hogyan, mikor, milyen célra fejlesztette?

A világ vízkészleteinek rohamos fogyása illetve a környezet védelme arra késztette a kutatókat, hogy az autótísztításban is új technológiákat fejlesszenek ki, amelyekkel abszolút környezetbarát módon és víz megtakarítása mellett lehet a gépjárműveket tisztítani. Így születtek meg a közelmúltban a különböző Waterless Car Wash termékek, főleg az amerikai kontinensen,amelyek speciális összetevőiknek köszönhetően,víz nélküli járműtísztítást tesznek lehetővé anélkül,hogy el használnánk akár 150-200 l vizet is egy autó lemosásához. Ezek a speciális termékek abszolút környezet barátok, és nem veszélyesek az élőlényekre valamint szinte újjá varázsolják a járműveket.

Mi a működési elv? Hogy az ördögbe lehet az anyag olyan agresszív, hogy lehozza az égett rovarokat, ugyanakkor mintha waxolná a fényezést?

A „Waterless Car Wash” termék egy olyan készítmény, amelynek feladata, hogy víz felhasználása és a jármű lakk-rétegének megkarcolása nélkül tisztítsa meg a járműveket.A termék a szennyeződés szemcséit kapszulaként körbeveszi, és olyan védőréteget képez körülötte amely meggátolja,hogy a karosszéria megsérüljön, megkarcolódjon. A felvitt folyadékot speciális 100 %-ban mikroszálas kendőkkel távolítjuk el, az elsővel a durvább szennyeződéseket töröljük le, amit a szer már kapszulaszerűen becsomagolt, a második kendővel a szer maradványait távolítjuk el a felületről, egyúttal védelmet is biztosítva a jármű számára. A szer többi alkotóeleme megtisztítja a felületet, eltávolítja a rovarmaradványokat, canurba viasz tartalma által fényesíti és portaszító réteget visz fel rá és nem utolsó sorban az ultraibolya sugaraktól is megvédi a kezelt felületet. A termék bármely, nem porózus, felület tisztításához használható, ezért nem kizárólag autó, hanem motor, hajó, lakókocsi, repülőgép, bármely króm, vas és acélfelület tisztítható vele. Nem marad vissza környezetszennyező szenyvíz. A termék és ezáltal a tevékenység teljes mértékben ártalmatlan az állat és növényvilágra, természetbarát.

Mik vannak benne? Mik azok az alkotóelemek, amik már léteztek korábban az autókozmetikában, mi az újdonság?

A szert anionos felületaktív tenzidek alkotják,ezen kívül tartalmaz canurba viaszt (ami a magas fény elérését segíti). Halmazállapota folyékony, szine narancsszínű, szaga az alkalmazott aromaanyagoknak köszönhetően kimondottan kellemes, Ph értéke 7-es, veszélyes bomlástermékeket nem tartalmaz. Az autókozmetikában használt ismert anyagok közül a canurba viasz szerepel összetevőként. A további felhasznált speciális anyagok nem publikusak.

Igazából mi ebben a találmány?

A találmány lényege, hogy víz nélkül is lehet járművet tisztítani ”szárazon”, anélkül,hogy megkarcolnánk a felületet és egy menetben fényesítjük (waxoljuk) a karosszériát (így megspórólva a plusz viaszréteg felvitelét, ami a gépi és kézimosókban plusz fázis), illetve megspórolunk 150-200 l vizet, valamint óvjuk a természetet.

Mi az, amit megtámad, amit elpusztít?

A felhasznált speciális szer nem támad meg semmit, egy kapszula formába gyűjti össze a koszrészecskéket, amelyek ezután eltávolíthatóak a mikroszálas rongyok segítségével.

Van-e UV védő hatása?

Igen, van. Véd az ultraibolya sugaraktól, és egyúttal portaszító réteget is felvisz a karosszériára.

Ártalmas-e a szervezetre?

Sem az állati sem az emberi szervezetre nem ártalmas, a felületaktív anyagok biológiai lebomlása megfelel a jelenleg hatályos előírásoknak.